المقادير
ربع كوب صغير دقيق
3كوب لبن
ملح وفلفل
4 بيضات
معلقة كبيرة سمن
كيس مكرونة اقلام
نصف كيلو عصاج (لحمة مفرومة)
معلقة صلصة
بصلة متوسطة
********************************************
الطريقه
اولآ العصاج
نقطع بصله متوسطة الحجم قطع صغيرة وبعدين نحضر حلة نضع بها سمنة ونحمر البصلة حتى تكتسب اللون الذهبى ثم نحضر اللحمة المفرومة ونضعها تنضج الى ان تتشرب ماءها الذى ينزل منها ثم نضع نصف كوب صغير ماء ونتركها تستوى
*********************************************************
ثانيا البشاميل
نحضر حلة نضع معلقة سمن كبيرة وعليها الدقيق ونقلب بسرعة عشان اللون ميتغيرش وبعدين نضع اللبن تدريجيا عشان ميكلكعش لازم البشاميل يكون طرى لو حسيتى انة محتاج لبن زودى وبعدين نضع الملح والفلفل ونتركة يبرد ثم نضع 4 بيضات ونقلبهم معا
*********************************************************************
ثالثا المكرونه
تسلق المكرونة مع مراعاة اضافة معلقة ملح ومعلقة زيت للمياة المغلية قبل وضع المكرونة
****************************************************
الاعداد لعمل الصبنيه
نحضر صينية ندهنها سمن ثم نضع طبقة رقيقة من البشاميل ثم نضع المكرونة ثم نضع العصاج ثم البشاميل ثم المكرونة ثم البشاميل
تترك فى درجة حرارة 150 ثم يحمر وجهها
*********************************************************************************
وبالف هنا و شفا يا رب تعجبكم شكرا